Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Non plus ultra

2015.04.01

Hozzávalók:

Tészta:

20 dkg liszt

20 dkg vaj

5 dkg vaníliáscukor

2 tojássárgája

csipet só

Bevonat: 20 dkg porcukor, 2 tojásfehérje, baracklekvár

A lisztből, vajból – melyet nagy lyukú reszelőn lereszeltem – tojássárgájából és vaníliás cukorból gyorsan összedolgozva tésztát készítünk, majd fél óráig hűtjük.

A tojásfehérjét a porcukorral habbá verjük, közepesen keménynek kell lennie, nem szabad túl keménynek lenni, inkább sűrű, krémes állagúnak.

A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd apró pogácsaszaggatóval kiszúrva tepsibe rakjuk.

A felvert tojásfehérjéből kiskanállal a tésztalapocskákra kis halmot rakunk.

A sütésre kell odafigyelni, közép meleg sütőben 10-15 percig világosra sütjük, nekem egyszerű gázsütőm van, kb. 170-180 fokon sütöttem, közben  folyamatosan nézegettem, nehogy túlsüljön.

Amikor a kis kalapos tészták kihűltek, baracklekvárral összetapasztjuk őket.

sam_0678.jpg

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.