Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KRUMPLIS POGÁCSA

2015.01.30


1 kg liszt,35 dkg főtt,áttört burgonya,25 dkg margarin,kevés zsír,5 dkg élesztő,5 dl tej,1 tojás,só + 1 tojás a pogácsák lekenéséhez

A lisztet átszitáltam. Ehhez adtam 1 evőkanál sót. Kevés cukorral és kb.1,5 dl tejjel felfuttatom az élesztőt,majd a liszthez adom.Alaposan összedolgozom és közben hozzáadom a maradék tejet,a margarint és a zsírt is.
Megszórom liszttel,konyharuhával letakarom és hagyom kelni kb.20-25 percig.
Ezt követően lisztezett gyúródeszkára borítom,kissé meglisztezem a tetejét is és kinyújtom.
Ezután hajtogatom,fentről,lentről,balról,jobbról és letakarom újabb 10 percig.
Ezt még kétszer "eljátszom vele" és kinyújtom.
Pogácsákat szaggatok,sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom,felvert tojással lekenem és irány a sütő. Én 200 fokon sütöttem.
Aki szereti,megszórhatja a tojással megkent pogácsákat köménymaggal vagy mákkal,esetleg reszelt sajttal.
Elárulom,én sütöttem ilyet is,olyat is...FINOM!!!!!!!

A"gyúráshoz" kitartást,kellemes sütést és természetesen jó étvágyat

 

10959426_615347635232011_4825680167612407600_n.jpg