Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kinder szelet..

2014.12.02
A receptet és fotót a facebook Varga KatalinTorták, sütik házilag csoportból másoltam ide.
10801848_819975238065183_7685301532402181763_n.jpg
A tésztához:
15 dkg porcukor
5 dkg vaj
2 ek cukrozatlan kakaópor
2 db tojás
2 ek méz
35 dkg liszt (sima)
1 kk szódabikarbóna

A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tejföl
3 evőkanál liszt
4 dl tej
20 dkg porcukor
20 dkg vaj (puha)
10 dkg tortabevonó (étcsoki)

Elkészítés:

1.A porcukrot, vajat, kakaót, tojásokat és a mézet gőz felett összedolgozzuk.
2.Ha összeolvadt, levesszük a gőzről, és hozzákeverjük a lisztet, amibe belekeverjük a szódabikarbónát.
3.Vigyázva összedolgozzuk, mert kicsit meleg.
4.2 cipót készítünk és egy tepsi hátán két egyforma lapot sütünk belőle.
5.Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet:
6.A tejfölben elkeverjük a lisztet és a pudingport.
7.Hozzákeverjük a tejet és sűrűre főzzük. (Állandóan kevergessük, mert könnyen összecsomósodik.)
8.Hideg helyre tesszük, hogy kihűljön.
9.A vajat habosra keverjük a porcukorral és ha a massza kihűlt, összekeverjük.
10.A két lap közé kenjük a krémet (az összeset).
11.Tetejére öntjük a megolvasztott tortabevonó csokit.
12.Kicsit állni hagyjuk. Legjobb, ha egy éjjel pihen, és felszeleteljük