Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Diós korongok

2014.12.08

10857836_698602273572139_916991983847458944_n.jpg

Hozzávalók: a tésztához : 21 dkg liszt , késhegynyi szódabikarbóna, 14 dkg margarin, 7 dkg porcukor, 1 tojássárgája, kb 1 kanál tejföl, a nyújtáshoz liszt a tetejére : 1 tojás, 1 tojás fehérje, 15 dkg porcukor, 15 dkg darált dió, citrom reszelt héja, kb.:35 szem meggy, ( befőtt is lehet ) magozott.

A tésztához a lisztet a szódabikarbónával össze forgatjuk a margarinnal elmorzsoljuk, majd a porcukorral a tojássárgájával és a tejföllel omlós tésztát gyúrunk .2-3 milliméter vékonyra nyújtjuk .Majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk . A leeső tésztát újra gyúrjuk és szaggatjuk .Tepsibe rakjuk és erre jön a diós hab A tojást és a fehérjét a porcukorral habosra keverjük ,majd a diót, citromhéjat is hozzáadjuk .Ebből a masszából halmokat rakunk a tésztára a közepébe 1 meggy szem .

Előmelegített sütőben sütjük szép világosra . 30-35 darab lesz , sokáig eláll . Jó étvágyat